Ο καρπός μοιάζει με το μανταρίνι: οι κύριες διαφορές βρίσκονται στο χρώμα της σάρκας, που είναι σαφώς πιο πορτοκαλί. Επιπλέον, δεν είναι ποτέ επίπεδο όπως τα μανταρίνια, αλλά πάντα καλά στρογγυλό. Όπως το μανταρίνι, ξεφλουδίζεται και χωρίζεται σε φέτες με ευκολία. Η γεύση του είναι πιο κοντά στην πορτοκαλί, με τέλεια ισορροπία μεταξύ ξινής και γλυκιάς γεύσης. Επιπλέον, σε αντίθεση με το μανταρίνι, οι φέτες της κλημεντίνης είναι σχεδόν εντελώς χωρίς σπόρους.
Είναι ένα σφαιρικό φρούτο, με φλούδα έντονου χρώματος ανάμεσα στο κίτρινο και το κόκκινο, που χαρακτηρίζεται από μια ελαφριά τραχύτητα.
Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, χρήσιμη για την υγεία.
Μέσα έχει μια λευκή σπογγώδη μάζα που ονομάζεται Αλμπέντο.
Η πολύ ζουμερή σάρκα του είναι χωρισμένη σε φέτες, πλούσιες σε χυμό κίτρινου, πορτοκαλί ή κόκκινου χρώματος, ιδανική για έναν χυμό πλούσιο σε βιταμίνες και υγιεινό.
Η φλούδα έχει ένα όμορφο έντονο κίτρινο χρώμα και είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, μπορεί να είναι πιο ή λιγότερο λεπτή και από πολύ τραχιά έως λεία.
Η γεύση αυτού του υπέροχου φρούτου είναι ξινή καθώς περιέχει κιτρικό οξύ.
Μέσα παρουσιάζεται με μια λευκή σπογγώδη μάζα που ονομάζεται αλμπέντο.
Η πολύ ζουμερή σάρκα του είναι χωρισμένη σε οκτώ-δέκα φέτες και χρησιμοποιείται για να γευτεί διάφορα πιάτα τόσο με βάση το ψάρι όσο και με βάση το κρέας.